vitaliteits-psycholoog</p>
<p>

U moet niet proberen een deel te genezen zonder het geheel te behandelen” (Plato)

Als VitaliteitsPsycholoog begeleid ik jou naar een leven waarin jij je goed en vitaal voelt en floreert. Belangrijke begrippen hierbij zijn: balans en authenticiteit.

Er zijn vele zaken die jouw balans kunnen verstoren, bijvoorbeeld:

  • niet goed slapen
  • een ongezond eetpatroon
  • traumatische ervaringen
  • een negatief denkpatroon
  • aanhoudende lichamelijke klachten (ALK)
  • relatieproblemen, in een liefdesrelatie, familie of werk
  • te weinig bewegen
  • (werk)stress
  • te weinig buiten zijn
goed-slapen-fit-amersfoort

Door mijn jarenlange werkervaring en diverse opleidingen heb ik een unieke combinatie gevonden die zich bundelt in De VitaliteitsPsycholoog. Vanuit de psychologie, orthomoleculaire geneeskunde, hypnotherapie, vitaliteitscoaching en relatietherapie combineer ik de meest krachtige technieken.

Ik kijk hierbij naar de totale mens, want klachten op het ene gebied, hebben vaak een uitwerking op een ander gebied. Zo kunnen vroegkinderlijke stressvolle ervaringen later aanhoudende lichamelijke klachten geven. Of een negatief denkpatroon geeft slapeloze nachten. En zo kan een negatief zelfbeeld een eetpatroon verstoren.
De term VitaliteitsPsycholoog is spontaan in mij opgekomen toen ik les gaf aan een groep vitaliteitscoaches in opleiding, en waarbij ik besefte dat ik bovenstaande opleidingen en werkervaring nog meer wilde gaan uitdragen als één aanpak.

Balans

Als VitaliteitsPsycholoog richt ik me op jouw algehele gezondheid en inventariseer ik samen met jou waardoor de balans verstoord kan zijn geraakt. Hierbij gebruiken we het door mij ontwikkelde VitaliteitsModel.

Bij gezonde voeding werken we niet met een dieet; wetenschappelijk is het al tijden bekend dat dit averechts werkt. Wél kijken we naar wat gezonde voeding is, en geef ik je daar hele praktische tips bij vanuit de orthomoleculaire geneeskunde die bij jouw leven passend zijn. En vooral zullen we kijken naar wat onderliggende redenen zijn dat je voedingspatroon anders is dan je zou willen. Hierbij is hypnotherapie een krachtige interventie om achter de onbewuste patronen te komen en deze om te buigen. Dit is een succesvolle manier.

vitaliteit

Stress en burn-out klachten komen ongelofelijk veel voor in onze maatschappij.

Wat kun jij doen om je hiertegen te beschermen? Samen kijken we wat jouw valkuilen zijn en wat jij kan doen om bevlogen te blijven in je werk en leven. Wat geeft jou een gezonde inspiratie, wat is jouw zingeving.

Een gezonde slaap en goed kunnen ontspannen zijn belangrijke herstelmomenten. We onderzoeken jouw patronen, waardoor jij wakker ligt, of wat voor jou manieren zijn om goed te kunnen ontspannen. Op een manier die bij jou past en die je kan toepassen in je dagelijks leven. Met gezond bewegen geldt dit precies zo.

Authenticiteit, oftewel jouw uniekheid. Wat is jouw ‘kleur’, jouw eigenheid? Vraag jezelf eens af hoe dicht jij bij jezelf blijft, wie je werkelijk bent. Of laat je over je grenzen gaan, ga je pleasen … geef je jouw uniekheid op. Voor een vitaal en energiek lichaam en geest is het van wezenlijk belang dat jij jezelf mag en kan zijn. Voelen wat jou drijft, waar jij blij van wordt, wat jou energie geeft. Dat is waar VitaliteitsPsychologie over gaat!

Je kan jezelf direct aanmelden bij mij, via de contactpagina. Ook kunnen er via het werk trajecten worden aangevraagd. Naast individuele sessies geef ik ook trainingen en opleidingen in onder meer Vitaliteitskunde.

 

stress-amersfoort